Entrenament d’alta intensitat – AMRAP

Entrenament d’alta intensitat – AMRAP

L’entrenament AMRAP, as many rounds o repsas possible, és un tipus d’entrenament WOD, workout of day, molt habitual en les classes o sessions de crossfit.
Els entrenaments WOD són sessions amb exercicis diaris i dins d’aquests el AMRAP es basa en realitzar tantes rondes o repeticions de cada exercici com et sigui possible en un temps determinat.

Els minuts que estiguis sempre s’ha d’arribar al límit. Cada dia has d’intentar fer els exercicis més ràpids, per tant, aconseguiràs fer major nombre de repeticions o rondes, amb una sola repetició que facis ja hauràs progressat. El temps el marques tu. És bo començar amb 20 minutos i anar veient si augmentar-ho o disminuir-ho. Que augmentis o disminueixis el temps no influeix en la intensitat. Un entrenament de 7 minuts pot ser molt més intens que un de 20 minutos, això depèn del que t’esforcis. Abans de realitzar l’entrenament AMRAP, com en totes les sessions, cal realitzar un petit escalfament, no més de 10 minuts. Pots córrer, saltar a la corda, realitzar salts, etc. Sempre que siguin exercicis que et preparin per a la sessió de AMRAP i accelerin el teu cor.

Beneficis del AMRAP

 • No requereix de molt de temps. Com anteriorment hem comentat no està lligat el poc temps a poca resistència, ni viceversa. Es poden realitzar entrenaments de 7 minuts a una intensitat molt elevada on cremem moltes calories.
 • Cremar greix. Tots els tipus d’entrenament WOD són sessions d’alta intensitat (HIIT) en els quals el consum de greix i calories és molt alt.
 • Augmenta la resistència cardiovascular i muscular.
  Augmenta la teva força mental. La dedicació i esforç que has de dipositar en aquests minuts t’ajudarà a evadir-te del món i alliberar tot l’estrès i guanyar en salut mental.
 • Progressos ràpids. Cada dia has de realitzar els exercicis millor que el dia anterior. Una repetició més en algun o en tots els exercicis ja és un progrés que conforme avanci el temps el teu cos l’anirà notant i la teva forma física millorarà.
 • No necessites màquines o pesos. La major part dels exercicis que s’utilitzen en un entrenament AMRAP són amb el teu propi cos.
 • Gran importància de la postura. Abans de començar a donar-li intensitat a l’entrenament cal fixar-se en la postura de cada exercici i els seus moviments. Tots els entrenadors primer et diran que realitzis els exercicis controlant això i després una vegada tinguis controlada la postura comencis a augmentar les repeticions.
 • Pots fer-ho on vulguis. No necessites màquines, ni pesos, ni molt temps. Són tot avantatges perquè qualsevol lloc et serveixi per a fer una sessió de AMRAP. A la teva casa, al jardí, en un parc, en el gimnàs… Se’t van acabar les escusas!

Exercicis en una sessió de AMRAP

Et proposem una sessió. Quantes rondes podries fer d’aquests exercicis, en 20 minutos?

 • 10 gambades
 • 10 esquats
 • 5 flexions
 • 20 salts

Et reptem! T’uneixes? Digues-nos quantes rondes has aconseguit fer en els 20 minutos.

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Quan publiquis un comentari al blog, entenem que acceptes les condicions de moderació del blog. les condicions de moderació del blog.