Esport i treball, dos grans amics

deporte

Esport i treball, dos grans amics

L’esport ens aporta beneficis més enllà de millorar el nostre estat físic i mantenir-nos en forma, ens ajuda a millorar la nostra vida laboral. A pensar d’això, només el 4% dels espanyols practica esport durant la seva jornada laboral i un 46% no practica cap mena d’esport, és sedentari, 4 punts percentuals més que l’any 2014.

L’equació treball + esport dóna com a resultat un empleat reeixit. Nombrosos estudis han demostrat que els beneficis que reporta l’esport en el treball fan que invertir en hores perquè els empleats practiquin esport diàriament és una cosa positiva i per a res un cost per a l’empresa. El país líder en aquest aspecte és Suècia, un 70% dels seus treballadors practica esport una vegada a la setmana. Els beneficis són tant per als empleats com per a l’empresa.

Beneficis per a l’emprat

Practicar esport entre una o tres vegades a la setmana aporta beneficis als empleats com:

 1. Millorar les seves habilitats físiques, mentals i fins i tot afectives
 2. Millorar el seu desenvolupament de treball
 3. Ajudar a combatre l’estrès
 4. Ajudar a alliberar tensions
 5. Augmentar la confiança
 6. Tenir un pensament més àgil
 7. Millorar la seva autoestima
 8. Millorar el treball en equip

Beneficis per a l’empresa

En el cas de l’empresa, que els empleats s’exercitin aporta els següents beneficis:

 • Tenir  empleats amb una actitud més positiva durant la seva jornada laboral
 • Disminuir les arribades tardanes a l’el seu lloc de treball
 • Millorar les relacions entre els empleats
 • Augmenta la productivitat en el treball
 • Disminuir el nombre de baixes laborals
 • Disminuir la rotació
 • Crear un ambient més relaxat
 • Millorar el clima de l’empresa
 • Els empleats adquireixen noves habilitats, tals com: disciplina, organització, dedicació, etc

Realitzar exercici regularment fa que s’alliberin endorfinas, les popularment dites hormones de la felicitat, encarregades de millorar el nostre estat d’ànim, augmentar la nostra autoestima i fer-nos persones més segures de nosaltres mateixos. Treballar en un entorn on no hi ha estrès, les persones estiguin motivades i contentes repercuteix directament en els resultats dels projectes que es treballin en l’empresa i per tant en els resultats d’aquesta. Sabem que és complicat treure temps per a fer exercici, si la teva empresa no destina temps de la jornada laboral, però pots intentar aprofitar i anar caminant a treballar, baixa’t del bus una parada abans d’arribar a l’oficina o sortir a córrer les finalitats de setmanes o abans d’entrar a treballar.

Practica esport per tu i per la teva vida laboral!

Etiquetas:
No hi ha comentaris

Publica un comentari

Quan publiquis un comentari al blog, entenem que acceptes les condicions de moderació del blog. les condicions de moderació del blog.