Entrenament amb sèries. Curtes, mitjanes i llargues.

Entrenament amb sèries. Curtes, mitjanes i llargues.

Si som runner arribarà un punt que notarem que amb el nostre entrenament no millorem. És normal. Per molts quilòmetres que fem la nostra velocitat no va a augmentar, és més aconseguirem desmotivar-nos i fins i tot forçar-nos.

Al moment que comenci a ocórrer-nos això hem de posar en pràctica els entrenaments amb sèries. Són entrenaments exigents però molt beneficiosos amb els quals aconseguirem resultats molt ràpidament. Depenent de la nostra forma física farem distàncies curtes, mitjanes o llargues. Atenent sempre al que ens diu el nostre cos.

L’entrenament amb sèries és suficient si ho fem 1 o 2 vegades per setmana. Amb l’aconseguirem millorar la velocitat en la nostra carrera, controlar la fatiga alhora que posem a prova la nostra musculatura.

Els entrenaments amb sèries poden ser de 3 tipus. Entrenament amb sèries curtes, entrenament amb sèries mitjanes i entrenaments amb sèries llargues.

Abans de començar qualsevol dels 3 tipus d’entrenaments hem d’escalfar el nostre cos amb 10 o 15 minuts de trot suau.

 

Entrenament amb sèries curtes
Aquest tipus és el que menys se solen realitzar els corredors, però és igual d’important que la resta. Millorarem la potència de la musculatura.

Són sèries curtes, però amb molta velocitat. Es realitzen descansos d’aproximadament 2 minuts, no més. Cada entrenament està format per 8 sèries, però poden variar depenent del nostre estat físic. Com en aquest tipus d’entrenament es treballa molt la musculatura de les cames, per això hem de completar-ho amb sessions de gimnàs que facin que tinguem unes cames fortes.

Entrenament amb sèries mitjanes
Les sèries amb una distància mitjana són bones per millorar el sistema anaeròbic. Els metres que es recorren són entre 200 i 500. El ritme segueix sent alt, però si aconseguir el màxim. El descans augmenta, en tenir més distància que recórrer i ser de ritme alt, haurem de descansar entre 2 i 4 minuts segons el que ens costi recuperar la nostra freqüència cardíaca normal.

Entrenament amb sèries llargues
Aquest tipus d’entrenament és el més exigent dels tres. Es poden córrer entre els 2.000 i 3.000 metres. Les sèries dependran de com ens trobem quan realitzem la primera sèrie, si ens explica diversos minuts recuperar-nos és millor deixar-ho aquí i no forçar.

Els tres tipus d’entrenaments tenen una exigència és alta, ja se per distància o per velocitat. Hem de tenir una condició física acceptable sinó se’ns farà molt costa amunt acabar les diferents sèries i fins i tot podem arribar a lesionar-nos.

Etiquetas:
No hi ha comentaris

Publica un comentari

Quan publiquis un comentari al blog, entenem que acceptes les condicions de moderació del blog. les condicions de moderació del blog.