Un pas més en el teu nivell d’entrenament, mètode MISS

Un pas més en el teu nivell d’entrenament, mètode MISS

En anteriors articles hem parlat dels mètodes d’entrenament HIIT (High Intensity IntervalTraining) i LISS (Low Intensity Steady State). Tots dos compten amb característiques oposades, entre elles, la durada, intensitat, tipus d’exercicis, etc. El mètode LISS està destinat per a persones primerizas al món de l’esport o que per algun altre motiu no poden realitzar grans esforços. En canvi, el mètode HIIT se centra en persones que practiquen regularment esport i el seu nivell d’entrenament és elevat, necessiten exercicis que comportin més esforç per seguir exercitant el seu cos. En un punt intermedi es troba el mètode MISS.
Volem i podem augmentar el nostre esforç. Ja hem passat la fase que abasta el mètode LISS, però encara no estem preparats per realitzar una sessió HIIT. Què podem fer? La solució està a entrenar segons el mètode LISS, a mig camí entre el LISS i el HIIT.

Característiques del mètode MISS

El mètode MISS (Medium Intensity Steady State)és un entrenament de llarga durada, 30 – 60 minuts. La intensitat ja no és tan baixa. Es pot aconseguir una intensitat mitjana, superior al mètode LISS (50 – 60% de la nostra capacitat), però sense arribar a l’aconseguida amb el mètode HIIT +80%. Són exercicis amb els quals el nostre cos comença a notar l’esforç, però podem fer-los amb normalitat.

Quan el nostre cos ja és capaç d’afrontar el nivell de resistència necessari per superar les rutines del mètode LISS, és hora de fer un pas més. El mètode MISS requereix d’un punt més d’exigència, no a un gran nivell, però sí superant als del LISS.

Per a persones que volen perdre pes és un bon començament. Cal tenir en compte que en ser una intensitat mitjana, el nostre cos aviat s’acostumarà als exercicis. La pèrdua de calories anirà baixant. És a dir, al nostre cos cada vegada li costarà menys esforç realitzar la rutina.

Beneficis del mètode

Realitzant exercicis d’intensitat mitjana fem que el nostre cos treballi adequadament. Evitem lesionar-nos musculars i de les articulacions. Córrer, anar amb bici, caminar a bon ritme, són alguns dels exercicis que es poden practicar. L’important aquí no és el tipus d’exercici, la qual cosa primera és la intensitat amb la qual ho fem.

Conclusió

Cadascun ha de tenir en compte i conèixer on està el seu límit a l’hora de practicar exercici. Si ens sentim bé i seguim una dieta equilibrada podrem seguir pujant de la intensitat els entrenaments fins a arribar al mètode HIIT(High Intensity Interval Training). L’important és escoltar al nostre cos.

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Quan publiquis un comentari al blog, entenem que acceptes les condicions de moderació del blog. les condicions de moderació del blog.