Esportives, quins són les que necessites segons el teu esport?

Esportives, quins són les que necessites segons el teu esport?

A l’hora d’entrenar és important portar la roba i el calçat adequat. Evitarem frecs, ferides i lesions que a curt/llarg termini puguin produir-nos mals majors. Centrant-nos en el calçat, cada esport té unes esportives específiques, amb més o menys sola, més o menys lleugeres, amb alguna característica més concreta… Depenent del que requereixi aquest esport i del nivell en el qual ho anem a practicar.

Bé és cert que no és necessari gastar-nos molts diners en una bones esportives, però sí que està comprovat que la relació qualitat – preu està molt unida. En moltes ocasions, per estalviar una mica de diners ens comprem esportives que ens provoquen lesions, alguna cosa que es podria haver evitat. Per fi i a cap, les esportives són una eina per practicar esport, com més adequades i més cobreixin les nostres necessitats, millor ho podrem desenvolupar.

Quan comencem a realitzar exercici sempre hi ha factors externs a nosaltres, com la climatologia, que no podem controlar, per això, aprofita i compra unes bones esportives que et facilitin molt més l’exercici, no et posis més impediments per desenvolupar-ho.

Els aspectes importants que hem de tenir en compte a l’hora de comprar unes esportives són: la sola, l’amortiment que ens donen, la seva lleugeresa, l’agarri en el sòl, el material del que estan fetes, etc.

Practiques exercici diàriament i encara no et decideixes per una? Molt atent, perquè et donem els principals tips perquè encertis en la teva elecció.

Córrer o caminar
Si corres a nivell amateur o sols donar llargs passejos has de tenir en compte que les esportives han de tenir una bona sola, que no es desgasti amb facilitat. El frec directe amb el sòl farà que amb el pas del temps es vagi degradant. I no voldràs canviar les sabatilles tots els mesos. La sola ha d’esmorteir cada trepitjada, sobretot si s’usen per córrer. El nostre genoll sofreix quan correm, però si l’amortiment és l’adequada, l’impacte serà menor. Un altre aspecte important és que la sola sigui blanca i permeti donar els passos sense molt esforç.

Futbol
En el cas de futbol, seria necessari unes esportives que tinguin una sola amb tacs, que s’enganxi perfectament a la gespa per aconseguir donar passos ferms en cada carrera. En el cas del futbol sala, han de ser lleugeres i amb una sola fina que s’adhereixi al paviment on es juguin els partits.

Gimnàs
Per realitzar exercicis en sala, les sabatilles més adequades són les més lleugeres. La sola es té adherir amb facilitat al sòl per aconseguir els moviments correctes per evitar lesions. Per realitzar classes dirigides, com Zumba, Aerobic, etc, és necessari que no pesi gens, per poder fer els canvis de moviment ràpids sense cap problema.

Bàsquet
La característica principal necessària per a aquestes sabatilles és la sola. Ha de ser una sola que esmorteeixi prou perquè aguantis salts. Les sabatilles de bàsquet són més altes, protegeixen el turmell, evitant que es danyi en fer canvis bruscs d’adreça.

Ciclisme
No importa si sortim per carretera amb la bici o si solament fem classes de Spinning en el gimnàs. És important que protegim els nostres peus del pedal. Sí utilitzem una esportiva convencional farem que a poc a poc ens clavem el pedal, arribant a trencar la sola de la sabatilla i provocant una lesió en la plata del peu. Perquè no ocorri això, utilitza les sabatilles específiques per Spinning. Aquest tipus de calçat té la sola rígida i queda ancorada a la bicicleta. Amb elles aconseguim que els nostres peus no estiguin en contacte amb el pedal i quedin totalment protegit.

Practiquis futbol, bàsquet, ciclisme, corris, caminis o acudeixis al gimnàs tens unes esportives específiques per a cada activitat. Pensa-ho bé, evita lesions i fes-te amb les quals més cobreixin les teves necessitats. Després solament quedarà gaudir.

Etiquetas:
No hi ha comentaris

Publica un comentari

Quan publiquis un comentari al blog, entenem que acceptes les condicions de moderació del blog. les condicions de moderació del blog.