Curling, l’agradable sorpresa dels esports d’hivern

Curling, l’agradable sorpresa dels esports d’hivern

Amb l’arribada dels Jocs Olímpics d’hivern, ens fixem en algunes de les especialitats minoritàries que criden l’atenció i aconsegueixen una gran quantitat de seguidors en aquestes dates. És el moment de parlar sobre el Curling, un esport olímpic recent que s’ha convertit en una dels estels d’aquest esdeveniment.
Aquesta modalitat esportiva ha despertat l’interès de moltes persones sorprenent com a espectacle entretingut per als espectadors i que es pot practicar fàcilment a qualsevol edat. Ja al segle XVI es practicaven jocs en els quals el Curling va trobar el seu origen, arribant a principis del segle XIX a Escòcia a la versió en la qual s’inspira la versió actual. En tractar-se inicialment d’un esport que es practicava en l’exterior, va anar als països de climes freds en els quals va trobar major suport i nombre de llicències, destacant Canada i els països nòrdics.

Encara que en ocasions es practico com a esport d’exhibició, el seu moment de formar part del programa oficial dels jocs va arribar en Nagano 1998. Des de llavors ha estat fidel a la cita i cada vegada guanya més adeptes i gent que s’anima a practicar-ho.

Com es juga al curling?
Les regles són molt senzilles i ens recorda clarament a un altre esport molt practicat a França i Espanya com la petanca. Cada partida té deu entrades en les quals cada equip llisca per torns pedres de granit de 20 quilograms de pes. L’objectiu és que la pedra es detingui al centre de la diana dibuixada en el sòl a l’altre costat de la pista. Per aconseguir aquest objectiu poden recolzar-se en en la resta de pedres i copejar les parets laterals, però si es detenen abans de la línia a meitat de pista o superen la linea situada després de la diana queden eliminades de la partida. En finalitzar la ronda l’equip amb la pedra més propera al centre de la diana suma un punt, podent sumar més al seu marcador si té més pedres a la zona entre el centre i la primera pedra de l’equipo rival. En el cas de no haver-hi cap pedra a la zona la ronda acaba amb empat a zero.

Un dels motius que han convertit aquest esport en una especialitat tan popular, és la gran diversitat de participants de cada equip. Diferents edats sense distinció de gènere és el que caracteritza al curling com un dels esports més inclusius del panorama actual. Si comptes amb un lloc a prop en el qual poder practicar aquesta divertida modalitat esportiva, no dubtis a reunir als teus amics o inscriure’t en alguns dels equips que estan en constant creixement buscant nous jugadors. No et penediràs, posa’t en forma sobre el gel!

No hi ha comentaris

Publica un comentari

Quan publiquis un comentari al blog, entenem que acceptes les condicions de moderació del blog. les condicions de moderació del blog.