El sushi com a part de la dieta d’un esportista

El sushi com a part de la dieta d’un esportista

El sushi, en qualsevol de les seves variants, són un element fonamental de la nutrició japonesa des de fa més de dues mil anys. En el cas d’estar practicant esport, a qualsevol nivell, és beneficiós incloure el sushi en la nostra dieta?

El major representant de la gastronomia japonesa a nivell internacional, es basa en plats que combinen arròs amb sèsam, salmó o truita podent estar aquests ingredients crus o bullits i adobats amb vinagre d’arròs, sucre, sal i altres tipus de verdures i mariscs. Existeixen altres variants segons la regió, però en el nostre cas ens centrarem en el sushi que coneixem a l’hora d’analitzar com ens pot beneficiar.

Beneficis del sushi per al nostre organisme

  • El sushi té baix contingut calòric i grasses, d’altra banda, té un alt nivell de proteïnes per incloure en la nostra dieta.
  • És un aliment de fàcil digestió, principalment el peix cuit i l’arròs, la qual cosa permet consumir-ho sense un excessiu marge entre els moments anteriors o posteriors als nostres entrenaments.
  • La gran quantitat de vegetals i peixos que es poden combinar permeten crear una gran varietat de plats sense caure en la rutina. A més, aquests aliments tenen característiques que encaixen en la dieta d’un esportista. Mentre que els vegetals són rics en vitamines i fibra el peix aporta vitamines, minerals i àcids grassos com Omega 3 i Omega 6 lliures en grasses trans que repercuteixen positivament en el nostre aparell cardiovascular.

Quantitat recomanada setmanal

Coneguts els beneficis, en quina quantitat hem d’incloure-ho com a part de la nostra nutrició? Les contres pel que fa al consum de sushi per no convertir-ho en un aliment excessiu de la nostra dieta són l’alta aportació de sodi. No és recomanable donar un canvi radical a la nostra dieta així que si no som consumidors habituals de sushi incloure-ho en tres menjars setmanals en moments previs a l’entrenament seria l’ideal per gaudir dels seus beneficis a l’hora de practicar exercici.

Alguns casos de consum de sushi en l’esport d’elit

Deixant fora als esportistes d’origen asiàtic que ja tenen el consum de sushi interioritzat en la seva dieta, diversos estels occidentals han convertit la gastronomia japonesa en un pilar fonamental de la seva alimentació.

Arsène Wenger i José Mourinho són dos dels artífexs del canvi en la nutrició entre els futbolistes de la Premier League. Entre les millores que han inclòs el consum de sushi totes les setmanes forma part d’un programa complet amb el qual potenciar la seva condició física.

Un cas extrem és el d’Andy Murray. El tennista britànic consumeix després de cada partit fins a 50 peces diàries de sushi (un menjar normal no supera les 15 peces) acompanyant aquesta dieta d’anàlisi d’orina per mesurar que tots els paràmetres per mesurar la seva salut estan en nivells adequats.

En conclusió, és una bona idea incloure una quantitat moderada com a part de la nostra dieta, especialment els dies d’entrenament per aprofitar l’alt contingut en vitamines, minerals i proteïnes que necessitem per realitzar exercici. Dóna-li un toc japonès a la teva dieta!

Etiquetas:
No hi ha comentaris

Publica un comentari

Quan publiquis un comentari al blog, entenem que acceptes les condicions de moderació del blog. les condicions de moderació del blog.